بادام یکی از انواع آجیلهای خوشمزه ای است که در مصرف آن باید دقت کرد. مغز بادام تلخ به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم میشود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان میتواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به ۵۰ عدد میرسد.
در ادامه، جدول ارزش غذایی بادام بررسی میشود
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی | ۲٬۴۰۸ کیلوژول (۵۷۶ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۲۱٫۶۹ g |
نشاسته | ۰٫۷۴ g |
قندها | ۳٫۸۹ g |
لاکتوز | ۰٫۰۰ g |
فیبر | ۱۲٫۲ g |
چربی | ۴۹٫۴۲ g |
چربی اشباع | ۳٫۷۳۱ g |
چربی تکاشباعنشده | ۳۰٫۸۸۹ g |
چربی چنداشباعنشده | ۱۲٫۰۷۰ g |
پروتئین | ۲۱٫۲۲ g |
تریپتوفان | ۰٫۲۱۴ g |
ترونین | ۰٫۵۹۸ g |
ایزولئوسین | ۰٫۷۰۲ g |
لئوسین | ۱٫۴۸۸ g |
لیسین | ۰٫۵۸۰ g |
متیونین | ۰٫۱۵۱ g |
سیستین | ۰٫۱۸۹ g |
پنیلالانین | ۱٫۱۲۰ g |
تیروزین | ۰٫۴۵۲ g |
والین | ۰٫۸۱۷ g |
آرژینین | ۲٫۴۴۶ g |
هیستیدین | ۰٫۵۵۷ g |
آلانین | ۱٫۰۲۷ g |
اسپارتیک اسید | ۲٫۹۱۱ g |
گلوتامیک اسید | ۶٫۸۱۰ g |
گلیسین | ۱٫۴۶۹ g |
پرولین | ۱٫۰۳۲ g |
سرین | ۰٫۹۴۸ g |
آب | ۴٫۷۰ g |
ویتامین آ | ۱ IU |
– بتاکاروتن | ۱ میکروگرم (۰٪) |
– لوتئین و زآکسانتین | ۱ μg |
ویتامین ب۱ (تیامین) | ۰٫۲۱۱ میلیگرم (۱۶٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۱٫۰۱۴ میلیگرم (۶۸٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۳٫۳۸۵ میلیگرم (۲۳٪) |
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) | ۰٫۴۶۹ میلیگرم (۹٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۴۳ میلیگرم (۱۱٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۵۰ میکروگرم (۱۳٪) |
ویتامین E | ۲۶٫۲ میلیگرم (۱۷۵٪) |
ویتامین K | ۰٫۰ میکروگرم (۰٪) |
کلسیم | ۲۶۴ میلیگرم (۲۶٪) |
آهن | ۳٫۷۲ میلیگرم (۳۰٪) |
منیزیم | ۲۶۸ میلیگرم (۷۲٪) |
منگنز | ۲٫۲۸۵ میلیگرم (۱۱۴٪) |
فسفر | ۴۸۴ میلیگرم (۶۹٪) |
پتاسیم | ۷۰۵ میلیگرم (۱۵٪) |
سدیم | ۱ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۳٫۰۸ میلیگرم (۳۱٪) |
انرژی | ۲٬۴۰۸ کیلوژول (۵۷۶ کیلوکالری) |